A Reflective Poem

Yksi Rukan kylän valotaideteoksista on Riikka Karjalaisen uusi teos ”A Reflective Poem”, joka on heijastavalla langalla ristipistelty reflektiivinen runo. Karjalainen on aiemminkin töissään käyttänyt heijastavaa lankaa, muun muassa virkaten heijastavan tilkkutäkin. Viime vuosina ristipisto- ja kirjontatöitä on nähty runsaasti muun muassa feministisessä aktivismissa ja tämän myötä ristipistot ovat alkaneet kiinnostamaan myös Karjalaista.

Riikka Karjalainen (s. 1991) on Helsingissä asuva valosuunnittelija ja -taiteilija, joka toivoo voivansa edistää hyviä ja pehmeitä asioita maailmassa myös töidensä myötä. Valotaideteoksissaan hän on keskittynyt erityisesti perinteisten käsityömenetelmien kautta valon työstämiseen, ja pyrkii rentoutumaan valotaideteoksia tehdessään.

//

One of Ruka Village’s light art pieces is Riikka Karjalainen’s new work “A Reflective Poem” that is, like the name, a reflective poem made with reflective string. Karjalainen is specialized in cross-stitches and embroideries and has thus used reflective string in her works also earlier.

Riikka Karjalainen (b. 1991) is a light designer and artist who is enhancing soft values in the world through her art. She is specialized in combining traditional handicrafts into light art and uses creating art also as a way to relax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *