Rukatunturi

Rukan hiihtokeskus ja tunturi toimivat viime vuosien tapaan keskeisenä Polar Night Light Festivalin tapahtumapaikkana. Eturinteen ja Kururinteen valaistuksen lisäksi toteutetaan laskijoiden kanssa perjantaisin 17.1., 24.1. ja 31.1. klo 19–23 yömäen aikana osallistava valoteos, jossa laskijoiden vaatteisiin kiinnitettävät valoasusteet muodostavat elävän ja leikkisän kokonaisuuden.

Lisäksi viime vuonna Polar Night Lightissa debytoinut, Mimmit peinttaa -valotaidekollektiivin Ultraviolet Gallery -teossarja levittäytyy useammalla teoksella ympäri rinnettä.

//

Ruka Ski Center and the Ruka slopes work as the central venue for Polar Night Festival also in 2019. Besides lighting up the Front Slopes and the Kuru Slope, festival organizes a collective light art event during Night Skiing on Friday 17.1., 24.1. and 31.1. at 7 PM to 11 PM. In these events the skiers have the possibility to carry a light source with them while skiing that forms a playful and lively collective art piece against the Polar night sky.

In addition to this, the last year’s debute, Ultraviolet Gallery by Mimmit peinttaa light art collective is spreading around the slopes to be experienced both at the top and on skis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *