Rukan kylä // Ruka village

Rukan rinteiden valaisun lisäksi Polar Night Light Festival tekee yhteistyötä Rukan kylän yrittäjien kanssa ja Rukan kylästä ja tunturin alueesta luodaan valomainokseton hiihtokeskus festivaalin ajaksi. Valomainosten sijaan Rukan kylä valaistaan ennennäkemättömästi erilaisilla valonlähteillä, kahdella mittavalla videoteoksella sekä useiden pohjoismaisten valotaiteilijoiden teoksilla. Tänä vuonna Rukan kylässä on esillä valotaidetta seuraavilta valo- ja videotaiteilijoilta seuraavilla teoksilla:

Terhi Nieminen (FI): The Weightless
Terhi Nieminen (FI): The Spectral
Nadja Räikkä (FI): Aphantasia
Sofia Ivarsson (DK): Timegazing
Riikka Karjalainen (FI): A Reflective Poem

Rukatunturin ja Rukan kylän kohteet ovat avoinna yleisölle vuorokauden ympäri koko festivaalin ajan.

//

Besides bringing light to Ruka’s slopes, Polar Night Light Festival does close co-operation with the entrepreneurs of Ruka Village. Together with the local entrepreneurs Polar Night Light Festival shuts down the neon signs of the shops and restaurants and transforms Ruka Village into a magical, atmospheric place. Ruka Village will be lit up with different light sources and light art works, including two massive video art works.

This year Polar Night Light presents the following pieces from the following artists:

Terhi Nieminen (FI): The Weightless
Terhi Nieminen (FI): The Spectral
Nadja Räikkä (FI): Aphantasia
Sofia Ivarsson (DK): Timegazing
Riikka Karjalainen (FI): A Reflective Poem

The sights of Ruka Village are open and free of charge for the public during the festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *